MIPEX doo

Abena je danska porodična kompanija koja je 1953. godine osnovana u gradu Aabenraa. Zahvaljujući marljivom radu svojih zaposlenika izrasla je u veliku kompaniju koja danas zapošljava više od 1300 radnika širom svijeta. Konstantan rast Abena grupacije rezultirao je činjenicom da je Abena postala jedan od vodećih evropskih proizvođača proizvoda za medicinsku njegu.

Abenina specijalnost je proizvodnja visokokvalitetnih upijajućih higijenskih proizvoda koji posjeduju najsavremenije tehničke karakteristike. Abena danas proizvodi svoje proizvode u vlastitim fabrikama u Daskoj, Švedskoj i Francuskoj.

Abena je pored vrhunskih proizvoda za inkontinenciju poznata i po drugim medicinskim proizvodima kao što su medicinska kozmetika, podmetači za krevete, rukavice i ostali higijenski proizvodi.

Abenina fabrika u Danskoj ima 14 jedinstvenih proizvodnih linija za proizvodnju uložaka i pelena za odrasle i djecu, koje rade 24 sata na dan, 7 dana nedeljno, 365 dana godišnje. Ovakvim načinom proizvodnje Abena dnevno proizvodi oko 4 miliona visokokvalitetnih proizvoda za inkontinenciju.

Abena svoje proizvode prodaje u više od 65 zemalja preko podružnica ili mreže ekskluzivnih distributera, od kojih je jedan i MIPEX koji pokriva bosanskohercegovačko tržište. Svi zajedno čine jedinstven lanac koji obezbjeđuje individualna rješenja, stavljajući korisnika i kvalitet njegovog života na prvo mjesto.

Više na www.abena.com